Thursday, March 8, 2007

Argentina 1

Column 34: Betoverend Buenos Aires
‘Save the best for last’ is duidelijk van toepassing voor Buenos Aires, dat met met kop en staart de race voor beste hoofdstad wint!
Terwijl Porteños (inwoners van deze havenstad) stijlvol met een gsm in een éne en koffie in de andere hand de dag doorbrengen, laten wij ons als rugzaktoeristjes helemaal opslikken en overwelmen door deze stad.
Door de dag wachten de winkelstraten en honderden lederwinkels met super-koopjes, groene parken, cafeetjes met hevige voetbalfans en wereldbekerwedstrijden, straten vol elegante Europese architectuur en uren wandelplezier en met een beetje geluk pik je hier en daar ook nog eens een gratis Tango-showtje mee.
Als de avond valt is het tijd voor heerlijke en betaalbare dineetjes, clubs, live sportwedstrijden (we hadden de eer en het genoegen onze eerste rugby wedstrijd te gaan zien, Argentinië tegen de befaamde All Blacks van Nieuw-Zeeland!), Milongas (Tango-oefen-avonden op live muziek) waar we een vrouw leerden kennen die ons de volgende dag onze eerste pasjes Argentijnse Tango aanleerde en natuurlijk vind je in een stad die geobsedeerd is door dans en muziek overal intieme concertjes in diverse theaters en culturele centra! Zo zagen we ‘El Maestro’ Juanjo Dominguez, Argentinië’s bekendste Tango gitarist spelen tot de tranen over zijn wangen liepen, prachig passioneel en puur kippenvel!

No comments: