Saturday, March 3, 2007

Australia 2

Onze eerste tocht (10 dagen) met ons sjiek vanneke zit erop, dus het is tijd voor een nieuw verslagje!!!
We hebben de Sunshine Coast (net ten N van Brisbane) verkend en het was best een leuk avontuur…
Wild kamperen afgewisseld met kampings (om onze batterijen op te laden en een douchke te pakken), ons eigen potje koken op ons gasvuurtje, lezen in de hangmat, de outback en de nationale parken onveilig maken, surfen,… Echt te gek!

We hebben onze eigen surfplank gekocht zodat we ten alle tijde, als we een mooi strand zien en goede golven, kunnen gaan surfen. Alleen is het hier wel een ietsiepietsie moeilijker dan in Bali! De golven zijn best wel wild en er is een sterke onderstroom, maar we geven niet op!

We hebben een paar super paradijslijke plaatsjes ontdekt. Zo kwamen we na een tocht door een bos uit bij een 'verborgen' baai, met een zalig strand en een helderblauwe zee…
We hebben ook verschillende keren de uitdaging aangegaan om met ons vanneke op onverharde wegen door de bossen te rijden en dan zagen we de mooiste dingen! Tropisch regenwoud, meertjes, watervallen, kangoeroes en heel veel andere nooit eerder geziene dieren!
Papegaai-achtige vogels in alle kleuren, kevers in oranje, paars en blauw, super grote guana's (soort hagedis die wel 2 m kan zijn), wilde paarden, roofvogels, kwallen in alle maten en kleuren (ook giftige!), vissen, zeepaardjes…

Geweldig is dat bijna overal waar je komt in het binnenland, lijkt het alsof je de eerste bent, alles is hier zo uitgestrekt en rustig, echt zalig… Uren rijden zonder een andere auto tegen te komen is iets wat bij ons in Belgie onmogelijk is!
Voor de geinteresseerden heb ik even wat cijfermateriaal opgezocht en een paar dingetjes berekend:
Australie is 250 keer groter dan Belgie en heeft gemiddeld 2,6 inwoners per km2, terwijl er in Belgie 339 inwoners per km2 wonen!!!!

In de dorpjes die we op onze weg tegenkwamen in het binnenland leek het wel of de tijd er heeft stil gestaan… Kleine, ouderwetse winkeltjes, houten huisjes, conservatieve mensen die elk vrij uur gaan vissen, iedereen kent elkaar en de mensen zijn (zoals overal hier) erg vriendelijk en behulpzaam.

Tussendoor zijn Wim en Hilde ons nog komen opzoeken met hun jeep om samen een 4wheel drive-tocht te maken over het strand en door de bossen…

Nu zijn we terug bij Wim en Hilde in Wamuran voor de kerstdagen en daarna gaan we op zoek naar een leuk strand om er 'on the beach' en in ons zwemgerief nieuwjaar te vieren… Klinkt goed,he! ;)

Aan iedereen alvast een prettig eindejaar en gezellige kerstdagen toegewenst!

Take care en tot de volgende keer!!!

Katrien

No comments: