Thursday, March 8, 2007

Huacachina Place2be

Place2Be: Huacachina, oase in de duinen
Voor alle liefhebbers van adrenaline in combinatie met een adembenemend landschap is Huacachina de Place2Be! Dit dorpje vlakbij de kust van Peru heeft zijn bestaan te danken aan de prachtige oase waarrond het gebouwd is, temidden van enorme zandduinen.
Door de dag is deze plek letterlijk een oase van rust waar hangmathangen, zwembadliggen en boeklezen de voornaamste bezigheden zijn! Maar in de late namiddag, als de zon begint te zakken en het hete zand gaat afkoelen, komen de monsterachtige Buggies tot leven!!!
Volgeladen met zelfgemaakte sandboards (houten planken met gespen) en gretige jongeren sjezen ze aan de soms bijna vertikale en 100meter hoge duinen op! Terwijl de zon onder gaat vind je jezelf dan terug, voor je uitkijkend over een oneindige horizon van zand, zand en nog eens zand, als je naar beneden kijkt zie je het board aan je voeten gegespt en grijnst de steile, gouden helling naar je! Met grote snelheid glij je naar beneden en door het vallen en opstaan wordt, zonder je het beseft, elk gaatje van je lichaam opgevuld met zand! Onderaan de duin staat de buggy je al weer ronkend op te wachten om je mee te nemen naar de volgende uitdaging! Op het einde van de rit valt de avond en in de zwarte nacht, onder een geweldige sterrenhemel (zonder lichtvervuiling) keer je terug terwijl je de lampen van andere buggies door de duinen ziet razen! Het ‘sandboarden’ is ongetwijfeld een zachter en warmer alternatief voor snowboarden en het is al zeker een keer helemaal iets anders!Katrien

No comments: