Saturday, March 3, 2007

Ecuador 3

Column 25: Zeil je voor het eerst!
Na veel wikken en wegen (omwille van de serieuze financiele hap uit ons resterende budgetje) beslissen we uiteindelijk dat we toch naar de Galápagos eilanden gaan!
Als we in de hoofdstad van Ecuador aankomen gaan we meteen op zoek naar een goede deal voor een boottocht! We bezoeken tientallen agentschapjes die allemaal ongeveer hetzelfde aanbieden… Een touroperator raadt ons aan een cruise te nemen, met een 90tal mensen, en zijn grootste argumenten zijn dat de cabines groter zijn dan 5 vierkante meter en dat er veel mensen aan boord zijn zodat je er geen last van hebt als er een paar idioten tussen zitten!
Desondanks beslissen we toch te gaan voor een kleinere, charmantere boot, met 16 passagiers, omdat dit ook beterkoop is en op die manier kunnen we 8 dagen gaan in plaats van 4! Als we een paar dagen later landen op de luchthaven van het hoofdeiland, kunnen we al niet wachten om te zien wie onze medepassagiers worden! We zien de hal verschillende keren volstromen met mensen en we kijken geamuseerd toe hoe bendes Amerikaaanse senioren achter de gidsen van de grote boten aanlopen! Tot dan hebben we er lol in dat we gelukkig niet voor zo een cruiseschip gekozen hebben! Tot op een bepaald moment een luide groep 16-jarige Canadezen (op schoolreis), de hal binnenkomt gestormd…. Op onze gids af!!!! Geweldig, de moed zakt ons in de schoenen, want wij zijn de enige 2 die de boot opstappen met deze schoolgroep! Gelukkig vernemen we dat ze maar 4 dagen blijven en worden ze halverwege met groot genoegen van de crew en ons weer afgezet en komt de droomgroep aan boord! Vooral twintigers, een paar oudere dames en in totaal 7 nationaliteiten! Zo wordt onze tocht op de adembenemende Galápagos eilanden toch nog waarvan we gedroomd hadden!

No comments: