Thursday, March 8, 2007

Peru 2

Column 29: Column Machu Picchu
De wereldbefaamde Inkaruines van Machu Picchu zijn één van de topbestemmingen van Peru en hoewel er een duur prijskaartje aanhangt gaat iedereen ze bezoeken.
De enige manier om vlakbij de ruines te geraken is met de trein, 80 Euro is de minimumprijs voor een kaartje heen en terug van Cusco!!! Dus, zoals overal gaan vindingrijke backpackers, met kleinere budgetjes, op zoek naar beterkope opties! En ja hoor… Met een nep studentenkaart (die ons al veel geld heeft uitgespaard!) en veel gedoe met bussen en wandelen, deden we het voor minder dan de helft van de prijs!
Als je dan om 6h ‘s morgens met slechts enkele tientallen andere ‘vroege vogels’ de poorten binnengaat, en met je hoofd omlaag (kwestie van het superzicht te sparen tot het perfecte uitkijkpunt!) omhoog klimt, kom je al puffend aan de top en wordt alle moeite beloond! En hoewel je overal in Peru posters en foto’s ziet hangen van Machu Picchu, bereid niets je voor op het machtige zicht… Dankzij de ingesloten ligging tussen enkele bergen blijven wolken de hele voormiddag een beetje mysterieus over de site sluimeren tot de zon rond de middag alles wegbrandt. We beklommen Waynapicchu, de hoogste van de 2 bergtoppen vlakbij de ruines, en van daaruit heb je een nog beter uitzicht over het geheel, daar zochten we ons een stil plekje met een royaal uitzicht, Ipod, koeken en boeken bovenhalen en gewoon genieten van de magie en energie van de plaats! En terwijl we daar rustig zaten, waren we ook nog eens getuige van een man die zijn vriendin op zijn knietjes ten huwelijk vroeg! Van de juiste plaats gesproken… Katrien Greven

No comments: