Saturday, March 3, 2007

Australia 4

Verslag 4 : Brisbane tot Newcastle
Dag lieve mensen thuis!
Hopelijk is alles in orde met iedereen.
Ja, het werd ons de afgelopen weken weer extra duidelijk dat we aan de andere kant van de wereld zitten... Terwijl jullie van de sneeuw aan het genieten waren, zaten wij ons te 3 dagen te verschuilen voor een SUPER hittegolf in de airco van de cinema en het shoppingcentre! 43 graden!!! Jeetje, zo heet, ongelofelijk!
We zijn ondertussen weer bijna 3 weken onderweg, dus... Hoog tijd voor een verslagje, niet? Onze eerste stop was in Surfers Paradise aan de bombastische en erg commerciele Goldcoast. Leuk voor een paar daagjes surfen en beachtennis... yep, we hebben van die palletjes gekocht om Ruben bezig te houden op het strand ;-) !
De volgende stop was Byron Bay. Gezellig, relaxte sfeer, veel surfende mensen en veel backpackers. Byron Bay is samen met Nimbin (waar weed BIG business is) nog een beetje in de hippie-tijd blijven steken, best wel grappig om 70-jarige hippies totaal stoned te zien rondzwalpen over straat. We bezochten ook Cape Byron, het meest oostelijke punt van het Australische vasteland, waar een prachtige vuurtoren staat en waar we dolfijnen zagen!
In Cairns hadden we ons laten vertellen dat je in Byron Bay leuk kan duiken, dus wij fier met onze padi-pasjes naar een duikcentrum om een duik te boeken. De dag dat we moesten gaan duiken viel het water met bakken uit de lucht en het waaide behoorlijk hard. Ik zei nog: "zouden we wel gaan?" Maar de man van het duikcentrum (die duidelijk meer op zijn centen gesteld was) zei dat er geen probleem was. Met een zodiac werden we naar het “marine reserve” gebracht aan rotsen in de oceaan. En ik zweer het, er was storm op zee: vreselijk hoge golven (zeker 3 meter), een heel sterke onderstroom in het water en nog steeds zware regen. We lieten ons achterover in het water vallen en vanaf de eerste seconde in het water wist ik dat het een vreselijke duik zou worden. We moesten ons aan een stalen kabel vasthouden om niet weggegolfd te worden door de onderstroom. Ik haalde er mijn handen helemaal mee open, allemaal sneden. We gingen tot 18 meter diep en zelfs daar moesten we vechten tegen de stroming. Hierdoor gebruikte ik veel te veel zuurstof en na een half uur was mijn lucht zo goed als op!!!! Best een eng gevoel op 18 meter diepte! Ik moest samen met Ruben en een begeleidende duikster omhoog. Door de stroming waren we helemaal weggedreven van de boot en toen we boven kwamen sloegen de golven over ons heen, geen boot te bespeuren. Damn... Na 5 minuten met een drenkelinggevoel op de oceaan te hebben gedobberd werden we opgemerkt door een andere boot die de onze waarschuwde. We zijn veilig en wel terug in Byron Bay geraakt. Alle andere duiken werden na de onze gecancelled...
Na ons Byron-avontuur, reisden we nog meer zuidwaarts. We zegden de mooie stranden vaarwel voor een weekje, want het was tijd voor de BOERDERIJ!!!
In Australie (en een aantal andere landen) kan je via WWOOF (Willing Workers On Organic Farms) gaan werken op een boerderij voor kost en inwoon. We vonden een adresje temidden van een nationaal park. Diep in het bos konden we aan de slag op een organic farm. Fruit plukken, mest scheppen, onkruid wieden, timmerwerk, kippen en andere beesten soigneren,... Leuke ervaring en we weten bij deze dat we onze roeping NIET gemist hebben!
Zo, dat was het weer!
Tot de volgende en hou jullie vooral niet in om ons op de hoogte te houden van de koetjes en de kalfjes in het verre Belgie!
Liefs,
Katrien en Ruben

No comments: