Saturday, March 3, 2007

Thailand 3

Beste mensjes!
Hier ben ik weer met voorlopig het LAATSTE verslag…
De laatste weken waren emotioneel erg zwaar, afscheid nemen van de studenten, de collega's, de zusters, ons huisje, Frieda onze zonnige huisgenote,…Die laatste periode lesgeven was ook erg druk gevuld met afscheidsfeestjes allerhande en we waren dan ook nog eens aan het voorbereiden voor de komst van mijn ouders!Ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn. Ken je dat gevoel nog dat je had op de laatste dag van een super leuk zomerkamp? Ik had niet gedacht dat ik dat gevoel ooit nog eens zou hebben! Dat gevoel van: "Alleen wie mee geweest is, weet hoe het was, een perfecte droomwereld waarin iedereen gelukkig samen is en dan…"
Mama en papa kwamen 7 september aan in Bangkok en we hebben met hen onze reis afgesloten met 2.5 week rondreizen in het land waar we dan al 2.5 maand aan het werken waren! Het weerzien was fantastisch na een jaar en we hebben er dan samen ook een leuke reis van gemaakt.
Eerst toonden we hen uiteraard het vrouwencentrum, we namen hen mee naar het kindercentrum om daar met het ingezamelde geld van DMS Diest Sinterklaas te gaan spelen, we gingen in Pattaya naar een travestietenshow "Alcazar" en we gingen eten bij onze vaste stekjes, waar iedereen ook erg verrast was om "mè" en "po" te ontmoeten!
Na het definitieve afscheid van Pattaya gingen we richting het zuiden.De provincie van Krabi (800 km ten zuiden van Bangkok) staat bekend voor zijn schilderachtige kustlijn: witte standen, tientallen eilanden, steil uitgesneden kalksteenrotsen zowel op het land als in de zee, heuvels, rubberplantages,… We deden er een aantal daguitstapjes zoals een eilandentocht, een jungletrekking met olifanten en we hadden verschillende super-snorkel-momenten!
Onze tweede grote stop waren de Phi Phi eilanden (de fameuze opname locatie voor de film "The Beach" )! Schoon natuurlijk, maar heel erg toeristisch en dus een beetje te druk! We kwamen er Frieda (onze huisgenote) en haar vriendinnetje daar tegen, dus dat was weer even mooi meegenomen! We zijn ook nog eens gaan duiken daar, de moeite, pfiew…
Na deze portie strand en turkoois water was het tijd voor wat afwisseling! We namen de nachtbus tot Kanchanaburi (130 km ten westen van Bangkok). Deze provincie grenst aan Birma en heeft heel wat te bieden, hoewel het niet meteen de meest voor-de-hand-liggende bestemming is. De provinciehoofdstad staat bekend voor de "Bridge Over The River Kwai". Tijdens de tweede wereldoorlog werden 100.000 krijgsgevangenen door de Japanners ingezet om een spoorweg te bouwen naar Birma. Velen stierven door het harde werk en de ontbering en er zijn dan ook verschillende militaire begraafplaatsen te vinden. Naast deze geschiedkundige troef heeft Kanchanaburi veel meer te bieden: prachtige oerwouden, kleine dorpen, brede rivieren, bergen, nationale parken, watervallen en grotten.We huurden fietsen om de streek te verkennen, deden een paar dagtripjes, namen de trein door het prachtige landschap en volgden een dag Thaise kookles bij een transseksueel! Schitterende ervaring weer, WE LOVE THAILAND!!!!!!!
We sloten de hele reis af met een drietal daagjes Bangkok: Floating markets, shoppen, prachtige tempels, het koninklijk paleis, tuk tuk-ritjes en daarna was het helaas tijd om naar huis te gaan!
We kwamen 25 september terug thuis en we werden warm ontvangen door een delegatie van de familie met een spandoek op de luchthaven en thuis zat de rest te wachten…Fijn om even terug thuis te zijn, maar we zijn nog niet klaar!!!!Dus voor iedereen die zich afvraagt of we nu in België gaan blijven, gaan samenwonen en kindjes gaan maken… Jullie zullen nog even moeten wachten, want dit jaar is ons veel te fel meegevallen om er nu mee te stoppen! We willen opnieuw gaan reizen en meer vrijwilligerswerk gaan doen…
Momenteel zijn we aan het solliciteren voor een job op een cruiseline. Of het gaat lukken weten we nog niet, maar één ding staat vast, we moeten even financieel bijtanken voor we weer kunnen vertrekken! We houden jullie op de hoogte en als alles goed gaat staan er binnenkort weer nieuwe foto's en verslagen van andere continenten op de site!We'll keep you posted…
Nu is het de hoogste tijd om wat dankbetuigingen te uiten!!!!!!!!!!!!!!Bedankt aan iedereen die ons persoonlijk en/of de projecten gesteund hebben…Bedankt, Bjorn, onze webmaster die elke maand onze site schonekes aanpaste en ook onze prachtige website op poten gezet heeft… 15.000 bezoekers, dat kan al tellen!Bedankt, Veerle en Nele om ons onze prachtigste job ooit te bezorgen in Thailand, bedankt voor de steun en de tips!!!!Bedankt aan de sponsors, de trouwe lezers, de gastenboek-berichtjes-schrijvers en de vrienden en familie die een heel jaar contact gehouden hebben en ons zo fijn opgevangen hebben bij onze thuiskomst!
Liefs en tot snel,
Katrien en Ruben

No comments: