Saturday, March 3, 2007

Mexico 4

Column 4 : Cowboys of indiaantjes?
Mexico is een pief-poef-paf land en de mannen hier zijn rasechte macho’s! Cowboys bijna, soms met de totale outfit; cowboyhoed, de laarzen en het stoere wandelgangetje!
Ik heb ook nog nooit in mijn leven zoveel machinegeweren, pistolen en shotguns samen gezien! Niet alleen bij banken of geldtransporten, maar zelfs bij de ingang van busstations, shoppingcentra en marktjes staan stoere mannetjes met metrailleurs! Stel je voor dat thuis de security van een supermarkt met een Kalashnikov rond zou lopen! Ruben vroeg me of dit de mensen nu een veilig of net een onveilig gevoel geeft… Voor ons definitely het 2e!
Zou het de invloed van die gekke gringo’s (Amerikanen) zijn?
Mexicanen houden ook erg van politietroepen...
Als je dacht dat het in Belgie vroeger ingewikkeld was met de politie en de rijkswacht, moet je hier maar eens komen kijken!
Drukke-kruispunt-policia, touristpolicia, Highwaypolicia, manifestatiepolicia, policia in ieder dorp afzonderlijk… Allemaal met andere uniformpjes, de blik op “Rambo” en naar verluid ook allemaal even corrupt!
Als je bijvoorbeeld stomdronken tegengehouden wordt met de auto, volstaat 20 Euro vaak om gezellig weer verder te rijden!
Voor ons zijn het de laatste daagjes in Mexico, we blijven nog even voor Day of the death (een nationale feestdag, waarop de doden gevierd worden) en dan reizen we door naar het door orkaan Stan geteisterde Guatemala!

No comments: