Saturday, March 3, 2007

Mexico 3

Column 3: " Hostel huisdieren"
De afgelopen week zijn we de westkust van Mexico afgereisd naar het Zuiden: Een prachtige bergachtige route bezaaid met tropische bossen en geflankeerd door de woeste Pacific.
Op aanraden van medereizigers stopten we in Zihuatanejo, waar het zo gezellig is dat we er na een week nog steeds niet in geslaagd zijn om te vertrekken!
De eerste ochtend kwam Ruben opgewonden de slaapkamer binnenlopen, hij had ontdekt dat onze hostel een huisdier had dat gezellig in de communal kitchen op het aanrecht met zijn staart zat te zwaaien... Een leguaan van een halve meter!
Cool! Wij met z’n tweetjes naar beneden om te ontbijten en daar ontdekten we dat Lizzy (kwestie van het beest een naam te geven!) gezelschap gekregen had van een Mexicaan en een grote pot kokend water op het vuur!
Ons nog van geen kwaad bewust begonnen we aan ons zorgvuldig geprepareerd ontbijt tot er plots een vreselijke gil klonk... uit mijn mond!
De Mexicaan hield Lizzy met haar staart vast en hield haar LEVEND met haar kopje in het kokende water!!! Lizzy spartelde voor haar leven, het water spetterde alle kanten op en na een paar keer kopje onder waren we getuigen van de laatste stuiptrekkingen.
En die Mexicaan maar lachen! Hahahaha, ik had echt geen honger meer!
Vervolgens werd het beestje gevild, in stukken gehakt, ging het de pot in en een uurtje later was de soep klaar. “You want try?” vroeg onze vriend. “I’m a vegetarian” loog ik, en droop af.

No comments: