Thursday, March 8, 2007

Bolivia 1

Column 31: Boliviaanse superlatieven!
Overal waar je in Bolivie komt, wordt er wel een overtreffende trap naar je hoofd geslingerd! Na de hoogste hoofdstad en de hoogste mijnen, kunnen we nu ook de grootste én hoogste zoutvlakten ter wereld toevoegen aan ons lijstje!
De zoutvlakten van Uyuni zijn een must als je Bolivie bezoekt. De sneeuwwitte vlakten bedekken een oppervlakte van 12.000 vierkante km op een hoogte van 3700 meter!
We opteerden voor de fameuze 3-daagse Jeeptour en al snel konden we aan den lijve ondervinden dat dit de koudste, hoogste, hobbeligste en zoutigste expeditie ooit zou worden! In 3 dagen legden we een afstand van meer dan 800 km af (volledig over onverharde wegen) door de woeste natuur en de onherbergzame Andes die elke dag weer een ander gezicht liet zien... Ingepakt van kop tot teen wandelden we langs rode, blauwe en groene lagunes, waarin besneeuwde toppen weerspiegelden en flamingo’s met ingevroren pootjes parmantig poseerden voor de foto’s! Ik blijf me afvragen of deze tropische beestjes niet met z’n allen serieus de weg zijn kwijt geraakt!
Verder werden we getrakteerd op een cactusbos, een hotel volledig uit zout gemaakt, rare rotsformaties, woestijnvossen, lama’s en overleefden we onze koudste nacht ooit! Ik dacht echt dat we gingen sterven... op 5000 meter, -15 graden en geen verwarming, geen elektriciteit, alleen een hoop dekens en veel rum! De ochtend was nog vreselijker toen bleek dat onze Jeep geen verwarming had, we 3 keer lekke band hadden, de remmen blokkeerden en de radiator lekte! We reden minstens 3 uur tot de zon de ramen begon te ontdooien en we onze adem niet meer konden zien IN de auto...
Katrien

No comments: