Thursday, March 8, 2007

Argentina 2

Column 35: Spiritueel Vrijwilligerswerk
We zitten nog steeds in Buenos Aires en daar we het hier zo naar onze zin hebben, zijn we gaan zoeken naar vrijwilligerswerk. Iedereen die ooit op zoek geweest is naar vrijwilligerswerk in het buitenland voor korte termijn weet wat voor een opgave het is!
Uren op internet zoeken naar organisaties en elke keer als je een project vindt dat je aanspreekt moet je reusachtige bedragen voor betalen om gratis te gaan werken, of je moet je minstens een half jaar kunnen engageren. De laatste jaren is vrijwilligerswerk in het buitenland erg populair geworden en in sommige landen (zoals in de VS) is het een manier om punten te verzamelen om binnen te geraken in bepaalde universiteiten! Zoals het altijd gaat, hebben velen ‘geld’ geroken en proberen hier dan ook munt uit te slaan door jonge mensen te laten betalen voor de ervaring. We vergelijken het altijd lachend een zomerkamp, maar dan voor grote mensen!
Na veel ‘Google’-gezoek zijn we tot de contatatie gekomen dat religieuze organisaties nooit proberen in de zakken te zitten van hun vrijwilligers, integendeel!
Na een paar telefoontjes werden we uitgenodigd in een (Katholiek) Spiritueel Centrum geleid en gedragen door vrouwen! Allemaal gertrouwd en met grote families (tot grote vreugde van de paus), geen nonnen dus (tot grote vreugde van ons!).

No comments: